Panouri solare

Sistemul nostru de incalzire a apei foloseste panouri solare, aceasta noua tehnologie inovatoare garanteaza functionalitatea indiferent de calitatea apei pe care o folositi.
La sistemele standard de pe piata, apa circula prin panourile colectoare, fiind incalzita si depozitata in boiler prin sistemul termosifon. Sistemele noastre sunt dotate cu lichid special care circula prin panourile colectoare, avand propietati net superioare  apei in procesul absortiei caldurii generate de energia solara. Dupa ce se incalzeste, lichidul este transportat in camasa boilerului, transfoemand temperatura apei din interiorul boilerului. Prin aceasta metoda, panourile colectoare nu vor fi niciodata obturate sau corodate de impuritatile aflate in apa. In plus, acest lichid nu ingheata.
Performanta si economia la consumul de energie electrica depind de modul de utilizare si perioada din zi cand folositi cantitatea cea mai mare de apa calda.
Cu sistemul de 300 de litri si doua panouri, pe timp racoros, veti obtine apa calda la o temperatura aproximativ dubla  fata de cea de afara. Daca afara sunt 100-150C, apa din boiler va atinge  in scurt timp 200-300C.
Datorita izolatiei foarte eficiente, pierderea de energie este minima, pe timpul noptii scazand doar cu un grad. Iata de ce, daca seara aveti apa in boiler la 800C, dimineata o vei avea la 790C.
Lichidul special este de culoare bleu, protejeaza sistemul de coroziune si il fereste de inghet, rezistand pana la -300C.
Beneficii:
-economisire de pana la 90% din consumul energiei electrice folosite pentru incalzire;
-operatiuni simple de intretinere;
-apa calda indiferent de vreme;
-reducerea energiei folosite poate duce la o reducere a emisiilor de CO2 de pana la 3,7 tone pe an per sistem.